Agricultura ecologică este organizată după reguli stricte. O serie de regulamente ale Comisiei Europene, dar și naționale precizează clar condițiile care trebuie îndeplinite pentru ca un fermier să poată aplica pe produsele sale eticheta de BIO. Cu toate acestea, mai sunt și mici scăpări, care îi pot încurca pe agricultorii din țara noastră.

„Întrucât în agricultura ecologică se folosește, urmare a legislației europene, sămânță convenționala, dar netratata, în multe situații în această sămânță s-au gasit rezidii de pesticide și colegii din agricultura ecologică au avut mari probleme. Mulți au fost scoși din sistem, chiar penalizați, deși ei nu aveau nicio vină, pentru că pe de o parte, legea îți permite să folosești sămânța convențională netratată, dar pe de altă parte, nu spune și limitele de pesticide. Cum să știe? În sămânță e toată istoria culturii”, a declarat Ion Toncea, Șeful Centrului de cercetare, inovare și transfer tehnologic de la Institutul Fundulea.

Agro-Est Muntenia a investit într-un portofoliu complet de produse destinate agriculturii ecologice, astfel încât să ajute fermierii români care se confruntă cu diverse provocări. Astfel, agricultorii din țara noastră pot folosi fungicide, insecticide, insecto-fungicide, biostimulatori, fertilizanți foliari și tratamente pentru sol care au certificare ECO. Specialiștii Agro-Est Muntenia pot fi contactați în orice moment pentru a oferi suport și informații despre aceste produse.