Tom Bottons este un agricultor din nordul Californiei, care a fost pasionat de agricultură de la o vârstă fragedă și care și-a îndeplinit visul. Tom și-a împărtășit povestea și oferă mai multe sfaturi valoroase celor care își doresc același lucru. 

„Există o diferență între dificil și imposibil”, spune Tom Bottoms.

  1. Dialog 1 :1 cu cât mai mulți fermieri. Tom a organizat nenumărate întâlniri și discuții cu fermieri pentru a afla despre operațiunile lor.  Cei mai mulți fermieri nu primesc tipul acesta de solicitări, iar crearea unei oportunități de acest tip poate veni cu informații foarte utile.
  2. Învață pământul. În agricultură există o mulțime de probleme care trebuie rezolvate de către oamenii din spatele procesului de agricultură.  Acest lucru poate însemna obținerea unui grad avansat sau doar efectuarea de studii independente pentru a înțelege cu adevărat plantele / animalele pe care le veți produce.
  3. Citiți. Nu este o coincidență că mulți dintre cei mai de succes oameni sunt cititori.  Tom a fost capabil să învețe principii de conducere, concepte de finanțe / contabilitate, structuri operaționale și multe altele, de la scufundarea în cărți și aplicarea a ceea ce învață în afacerea sa.
  4. Fii răbdător. Trăim într-o perioadă cu nevoia de mulțumire imediată.  Putem să dãm un click și online să găsim și să cumpărăm aproape orice instantaneu.  Cu toate acestea, lucrurile dificile, cum ar fi construirea unei operațiuni agricole necesită timp.
  5. Bucurați-vă de operațiuni. „Cheia pentru a reuși în agricultură este să vă dați seama că este o afacere operațională, nu doar o oportunitate financiară” spune Tom.  Fermierii cu adevărat pasionați se bucură de întreg procesul agriculturii, iar satisfacerea producției este cu atât mai mare.
  6. Întreabă totul. Acesta este cel mai mare atu. Cineva nou în agricultură vede întreg procesul cu alți ochi. Continuați să puneți întrebări pentru a înțelege modul în care se iau deciziile.

Tom nu este singurul fermier care considerã agricultura o artă. Plantele cresc frumoase și sănătoase dacă sunt semănate la timp, sunt irigate corespunzător și au parte de un sol fertil și hrănitor.