S-a demonstrat faptul că gelul din frunzele de Aloe Vera este un agent anti-fungic sigur și eficient, care poate fi utilizat ca fungicid. Oamenii de știință agricoli au început să experimenteze folosirea extractului de Aloe Vera ca fungicid natural pentru a proteja culturile în creștere.

De asemenea, în urma studiilor s-a descoperit că pulverizarea extractului de Aloe Vera pe diverse tipuri de fructe coapte ajută la protejarea și prelugirea duratei de valabilitate.

Nativ din sudul Africii, Aloe Vera are frunze cărnoase care conțin numeroși compuși care se găsesc în plante cu proprietăți antimicrobiene, reducătoare de durere, anti-oxidante și antiinflamatorii.Aloe Vera este una dintre cele mai ușor de cultivat plante de uz casnic, oferă ambient camerei în care este așezată și totodată gelul rezultat din frunzele plantei poate fi folosit pentru numeroase întrebuințări.

Este cunoscut faptul că utilizarea substanței de gelatină din frunzele de Aloe Vera atenuează durerile și ajută la vindecarea arsurilor zilnice, abraziunilor, vânătăilor și a altor afecțiuni bucale.  Unii oameni folosesc gel de Aloe Vera pentru igiena dentară.

Printre cele mai frecvente ingrediente în produsele comerciale pentru îngrijirea părului și a pielii este gelul proaspăt de Aloe Vera care este un ajutor de casă pentru frumusețe.

Deși aloe este în curs de investigare pentru utilizarea în diabet, scăderea colesterolului, numeroase afecțiuni ale sistemului digestiv și unele tipuri de cancer, specialiștii în sănătate avertizează și interzic administrarea extractului din Aloe Vera neprelucrat.