Creșterea plantelor poate fi o activitate extrem de satisfăcătoare, indiferent de locul unde alegeți să grădinăriți. Prin organizarea unei grădini interioare, puteti crește plante mai delicate sau sensibile la temperaturi, inclusiv plante suculente și ierburi.

Fie că sunteți un începător în grădinăritul interior, fie că sunteți un vechi profesionist, este util să cunoașteți unele dintre cele mai bune plante de interior. În acest articol, veți găsi un ghid pentru unele dintre florile de top pentru pasionații de grădinărit interior.

 

Cum să alegeți cele mai potrivite plante de apartament

Când vine vorba de alegerea plantelor de apartament potrivite, există o serie de factori pe care pe care este indicat să îi luați în considerare. Iată câțiva din factorii determinați pentru sănătatea unei grădini de interior:

  • Condițiile de lumină. Este important să știți dacă o plantă are nevoie de lumină puternică, lumină medie, lumină indirectă sau lumină slabă pentru a înflori.

 

  • Dimensiunea plantei. Plantele de interior variază de la specii minuscule pe care le puteți păstra pe birou, până la plante mai substanțiale care au nevoie de ghivece generoase. Tocmai de aceea, în selectarea plantelor de interior, este recomandat să vă gândiți la spațiul disponibil.

 

 

  • Nivelul de îngrijire. Unele plante au nevoie de multă atenție. Altele pot fi lăsate pe cont propriu de cele mai multe ori. Gândiți-vă la nivelul de implicare pe care doriți să îl aveți în viața și dezvoltarea plantelor dvs. de interior.

 

  • Compatibilitatea cu animalele de companie. Uneori, plantele de apartament și animalele de companie nu sunt compatibile. Asigurați-vă că nu investiți în floră care ar putea tenta câinele sau pisica să ciugulească sau care ar putea fi toxice dacă sunt ingerate.

 

 

  • Funcționalitate. Unii oameni își doresc ca plantele de interior să arate frumos. Este în regulă! Alții își doresc de fapt ca plantele lor de apartament să ajute la curățarea aerului din interiorul casei. Dacă asta căutați, veți dori să fiți sârguincios în selectarea speciei potrivite.

 

  • Stilul plantei. Preferi o plantă în ghiveci? Un coș suspendat? Un stil vertical sau în cascadă? Alocați-vă timp pentru a vă stabili preferințele estetice înainte de a investi în plante de orice fel.

 

Având în vedere aceste criterii, am alcătuit și o listă cu cele mai  mai bune apreciate de apartament.

 

Potos

Există o mulțime de motive pentru care potos-ul se plasează atât de bine pe lista noastră. Una este că potosul este una dintre cele mai bune plante pentru purificarea aerului din casă. Este, de asemenea, o plantă care supraviețuiește cu o îngrijire minimă.

 

Suculentele

Suculentele se referă de fapt la o familie de plante, care tind să fie foarte rezistente și să prospere la temperaturi mai calde. Sunt populare printre grădinarii din interior din mai multe motive, nu în ultimul rând frunzele lor vibrante, cărnoase și culoarea frumoasă. De asemenea, suculentele se înmulțesc cu ușurință.

 

Aloe vera

Dacă sunteți în căutarea unor plante extrem de funcționale, una dintre cele mai bune alegeri este planta de aloe vera. După cum probabil știți, această plantă are produse antiinflamatoare și anti-bacteriene uimitoare. Proprietățile sale de vindecare îl fac util oricând aveți o zgârietură sau o arsură.

Există o mulțime de alte motive pentru care să luați în considerare adăugarea de aloe în grădina dvs. interioară, inclusiv faptul că purifică foarte bine aerul din locuință.

 

Filodendronul

Filodendronul (Philodendron) este un gen de plante, în care sunt cuprinși atât copăcei mici, cât și arbuști pitici. Plantele își au originea din pădurile Americii de Sud. Planta de Filodendron este benefică pentru interior, deoarece elimină din aer toxinele dăunătoare, cum ar fi benzenul.

 

Planta-șarpe (Sansevieria)

Sansevieria, cunoscuta sub denumirea populara de Limba soacrei, este una dintre cele mai usor de intretinut plante de apartament.

Sansevieria este faimoasa pentru ca transforma CO2 în O2 noaptea. Se spune ca intr-un mediu în care nu ai deloc aer curat, dacă ai 6-8 plante Sansevieria per persoana, acestea vor produce suficient oxigen pentru a trai. NASA a plasat-o in topul plantelor care absorb toxine, mai ales oxizi de azot si formaldehida.