Este destul de evident că Organic Trade Association (OTA) nu ar trebui să aibă nicio legătură cu giganţii agriculturii convenționale precum Monsanto, DuPont, Syngenta și BASF, nu? La urma urmei, OTA este organizația care reglementează industria organică din America de Nord.

Atunci nu este surprinzător faptul că, atunci când au apărut știri conform cărora BASF (gigantul agrar german care se pretinde a fi compania chimică lider mondială) este membru al OTA, undele de șoc s-au răspândit rapid prin comunitatea organică. Principalul producător de alimente ecologice, Nature’s Path, a fost atât de tulburat de informațiile apărute, încât compania a părăsit OTA în semn de protest.

Potrivit declarației OTA, compania își focalizează întreaga activitate exclusiv pe agricultură și produse ecologice. OTA rămâne atentã asupra problemelor care afectează comerțul ecologic și ia măsuri necesare în numele membrilor săi, conectându-le la tendințele pieței și noutăți din industrie, concentrate pe legislație și educația consumatorilor. Prin urmare, misiunea companiei este destul de clară: este vocea industriei ecologice din America de Nord. Este axat exclusiv pe promovarea produselor ecologice. Acționează în a promova și proteja industria ecologică.

După cum a raportat Living Max Well, BASF este un jucător masiv la nivel mondial în producția de semințe modificate genetic și substanțe chimice toxice. Acesta include unul dintre cele mai toxice pesticide utilizate în agricultura convențională: dicamba. BASF produce un erbicid pe bază de dicamba numit Engenia.

Dicamba este un erbicid extrem de volatil, care este adesea utilizat împreună cu alte substanțe chimice toxice precum glifosatul pentru a ucide buruienile cu frunze largi. Așa cum a menționat site-ul ClassAction.com, Dicamba este în mod excepțional predispus la derivă, ceea ce înseamnă că devine ușor aerian și se îndreaptă spre culturile fermierilor vecini – care pot include fermele ecologice.

În timp ce fermierii ar pulveriza în mod intenționat dicamba pe culturile special modificate pentru a rezista la substanța chimică, atunci când trece în alte culturi nerezistente, poate lăsa o urmă de distrugere. Peste 200.000 de acri de teren agricol din Arkansas, Tennessee și Missouri au fost deteriorate de dicamba în 2017, ceea ce a determinat anumite state să-i limiteze utilizarea.

Fermierii ecologici sunt pasionați de protejarea mediului și de sănătatea consumatorilor lor, iar OTA trebuie să fie vocea industriei ecologice din America de Nord. Prin urmare, este șocant că organizația ar extinde calitatea de membru la o companie precum BASF, care are un conflict de interese evident și flagrant.