Toamna reprezintă startul sezonul rece, iar plantele sădite în acest anotimp au o deosebită rezistență la frig și îngheț. Florile sunt reprezentantele frumosului, iar pentru a ne putea bucura de culorile lor electrizante și de aerul parfumat al grădinilor de primăvară, trebuie să știum cu sădim bulbii corespunzător.

Florile ale căror bulbi se sădesc toamna, nu sunt flori foarte pretențioase, motiv pentru care rezistă la ger și îngheț, iar singurul lucru de care trebuie să ținem cont, este sădirea înaintea înghețului cu 20-30 de zile mai devreme.

Irișii

Stânjeneii sau Irișii se îndesesc de la an la an și plantele îmbătrânesc. Pentru plantarea de toamnă a bulbilor de Iris, trebuie aleși doar bulbii sănătoși și nu foarte învechiți. Plantarea bulbilor în sol este recomandat să fie făcută la o adâncime de 15 centimetri, într-un amestec de pământ, turbă și nisip. Între bulbii de iriși, la plantare este recomandat să lăsați o distanță de 25-30 de cm.

Freziile

Bulbii de frezie se plantează toamna, înainte de venirea înghețului de iarnă. Freziile sunt flori cu un miros puternic, ușor de recunoscut. Pentru ca aceste flori să înflorească abundent primăvara este recomandat să plantați bulbii toamna, într-o zonă luminoasă. Aveți nevoie de un sol bine drenat, ușor, eventual cu un adaos de nisip și îngrășământ de grajd.

Pentru ca operațiunea de plantare să aibă succes, specialiștii recomandă ca pământul să fie udat cu o zi sau două înainte și bine mărunțit. Pământul se udă din nou după ce floarea a fost plantată. Se recomandă ca plantarea bulbilor să se facă într-o zi noroasă.

Lăcrămioarele

Pentru acești bulbi trebuie să găsiți un loc în care pământul este bine drenat. În cazul în care în urma unei ploi, apa nu se scurge în 5-6 ore, atunci solul respectiv nu se drenează bine. Pentru plantare este necesar să amestecați pământul cu materiale organice pentru a asigura o bună drenare a apei.

Turba, compostul, rumegușul sau îngrășământul natural descompus sunt o alegere potrivită pentru alcătuirea solului. Lăcrămioara se adaptează oricărui tip de sol, mai puțin unuia care reține apa pentru mult timp. Plantarea bulbilor de lăcrămioare trebuie să se facă într-un loc semi-umbros.