În mod tradițional, oamenii folosesc ulei de cătină și alte produse produse din cătină pentru o gama largă de boli de piele, întrucat are efecte hrănitoare și regeneratoare. O dieta corectă și suplimente de calitate, printre care se numără și cele din cătină, pot face minuni pentru piele.

Folosirea unui ulei de cătină ajută la vindecarea leziunilor pielii – arsuri, răni, eczeme, leziuni provocate de soare.

Studiile actuale confirmã si capacitatea sa de a combate ridurile, uscăciunea extremă a tenului și alte simptome ale pielii îmbatrânite prematur. Uleiul de cătină are cantităti mari de fitosterol, vitamina E, beta-caroten, antioxidanți și carotenoidă care sustin sănătatea pielii.

Fructul este plin de antioxidanți, inclusiv vitaminele C si E, iar studiile arată că aceste două puteri nutritive pot preveni ridurile. Potrivit University of Maryland Medical Center, cătina conține o formă specială de vitamina E, alfa tocoferol. Aplicarea locală de produse de cătină reduce rugozitatea pielii, lungimea liniilor faciale și adâncimea ridurilor.

Aplicarea acestuia pe arsuri și răni ajută la formarea noului țesut de piele și grăbește procesul de vindecare.

Cătina și multe alte produse din cătină sunt un aliat sigur și în lupta împotriva acneei. Acestea acționează intern și extern asupra a trei vinovați principali de producerea acneei: dezechilibrele sistemului imunitar, endocrin (hormonale) și inflamația cronică. Cătina conține agenți naturali antiinflamatori puternici (inclusiv quercetin și salicină), precum și alți micronutrienți (inclusiv Omega 3,6, 7 și 9), care lucrează împreună pentru a echilibra sistemul hormonal și imunitar al organismului.

Aplicațiile locale cu produse din cătină fac pielea mai netedă și mai puternică și reduc cicatricile și inflamațiile, care permite pielii să închida cercul inflamatoriu și se vindecă de la sine.

Sursa: biocat.ro