Considerat un „super fruct” datorită valorii nutriționale, fructele de goji sunt o sursă externă de vitamina C. Unele studii susțin că fructele de goji conțin de 500 de ori mai multă vitamina C decât portocalele.

Totodată, goji este denumit și un fruct anti-îmbătrânire, motiv pentru care extractul fructelor de goji este utilizat în produsele pentru îngrijirea pielii. Potențialul fructelor goji este benefic în echilibrarea zahărului din sânge, scăderea tensiunii arteriale și în prevenirea cancerului.

Unul dintre beneficiile cheie ale fructului goji este capacitatea sa de a reduce apariția petelor de îmbătrânire pe piele. Fructele de goji sunt bogate în minerale, inclusiv calciu, potasiu, zinc, fier și seleniu. În timp ce fiecare mineral își desfășoară propriile efecte, împreună ajută la fermitatea și netezirea aspectului pielii.

În timp ce multe femei folosesc uleiul și extractul de goji într-o varietate de produse de îngrijire a pielii pentru a ajuta la protejarea celulelor pielii, multe o folosesc pentru a vindeca pielea afectată de razele UV. Radiațiile ultraviolete reprezintă cea mai mare cauză a degradării pielii, iar aplicarea fructelor de goji ajută la repararea daunelor cauzate de acestea.

Datorita recentelor studii știintifice și utilizării topice a fructelor goji de către mii de romani, extractul de goji și uleiurile se găsesc acum în multe produse de îngrijire a pielii. Extractul de fructe goji asigură proprietățile antioxidante care fac parte, în special în creme și seruri anti-îmbătrânire. Uleiul de semințe de goji furnizează antioxidanți, precum și o hidratare ușoară.

Un alt beneficiu al extractului de goji este impactul său asupra conţinutului de melanină din piele, care este implicat în colorarea pielii. Ajută la minimizarea aspectului hiperpigmentării pielii și a tonusului neuniform al pielii, care este un efect al îmbătrânirii. Un beneficiu adițional contribuie la reducerea aspectului petelor maronii de îmbătrânire.