Aparent banala păpădie este una din cele mai puternice plante antitoxice şi depurative din țara noastră. Frunzele, tulpinile şi rădăcinile sale ajută la mobilizarea şi eliminarea toxinelor din organism, intensifică tranzitul intestinal şi cresc tonusul întregului organism.

Păpădia este utilă pentru drenarea surplusului de apă din organism, pentru că este un diuretic puternic. Ceaiul de papadie are rezultate remarcabile in detoxifierea organismului, mai ales în perioadele de schimbare a anotimpului.

Această plantă este folosită cu succes în tratamentul unui număr mare de afecţiuni de la acnee, alergie şi alte boli de piele, la indigestie, gastrită hipoacidă, dischinezie biliară, constipaţie atonă. Un efect deosebit îl are atât planta uscată cât şi cea proaspătă în tratamentul diabetului zaharat, boală în care are uneori efecte miraculoase.

Papadia este un diuretic puternic şi are o excelentă acţiune depurativă. Prin componenta sa amară permite o mai bună funcţionare a ficatului şi a vezicii biliare. Păpădia este un coleretic, colagog, laxativ, stumulează peristaltismul tubului digestiv, stimulează secreţia salivară, gastrică şi intestinală. Este un foarte bun tonic amar.

Indicaţii ale ceaiului de păpădie

– acnee, alergie, eczeme infecţioase recidivante, eczeme de etiologie necunoscută, psoriazis;
– constipaţie, constipaţie atonă, colită de putrefacţie, dispepsie, insuficietă secreţie de salivă, gastrită hipoacidă;
– reumatism, reumatism cronic, reumatism degenerativ, gută;
– dischinezie biliară, hepatită, sechele post-hepatice, ciroză în faza iniţială;
– intoxicaţii diverse, toxiinfecţii alimentare;
– diabet zaharat (reduce glicemia, creşte diureza, protejează vasele de sânge);
– tromboflebită, arteroscleroză, hemoroizi, îmbunătăţirea circulaţiei sângelui;
– obezitate;
– afecţiuni renale: este folosit în special pentru a creşte diureza;
– tonic general pentru organism.

Pentru uz terapeutic sunt folosite atât frunzele cât şi rădăcinile de păpădie. Infuzia din frunze de păpădie: infuzaţi 4 până la 10 g de frunze uscate în 150 ml de apă fierbinte timp de 5 -10 minute. Consumul de ceai recomandat de doctori este de 3 ori pe zi.

Ceai de papadie – acesta este un produs suta la suta natural si, consumat in mod regulat, are beneficii foarte importante atat pe plan intern, cat si pe plan extern, pentru corp.

Beneficiile consumului de ceai de papadie sunt numeroase si extrem de importante si este una dintre cele mai ieftine si sanatoase modalitati de a trata afectiunile de mai sus si nu numai.