Micii producători de legume pot vinde recolta online. Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale a anunțat că pune la dispoziția micilor producători un portal pentru a completa cantitățile de legume disponibile, în vederea facilitării unui dialog cu marile lanțuri de retail. Măsura are scopul de a identifica cele mai bune modalități de preluare a legumelor direct de la producători.

Este crucial ca în această perioadă fermierii să își desfășoare în continuare activitatea, pentru a asigura securitatea alimentară a României, astfel că MADR recomandă micilor producători să încarce în platforma www.rndr.ro/legume cantitățile de legume de care dispun.

”Este foarte important să se înțeleagă că această platformă se dorește să vină în sprijinul producătorilor agricoli din sectorul vegetal, care în această perioadă trebuie să își continue munca în ferme, în solarii sau în câmp. De aceea a fost creată, pentru ca noi, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, să îi sprijinim în dialogul cu marile lanțuri de retail, pentru a găsi soluții ca aceste produse să ajungă pe masa consumatorilor”, a afirmat ministrul Adrian Oros.

Pentru a putea completa informațiile în portal, producătorii agricoli trebuie să se autentifice, prin crearea unui cont de utilizator. După completarea datelor, va fi transmis un e-mail de confirmare la adresa electronică indicată de producător. După crearea contului de utilizator se poate trece la completarea anunțului.