A trecut timpul verii, iar toamnă a început să își intre în drepturi, astfel că soarele își arată colții, iar organismul fără imunitate cade pradă răcelii. Sunt câteva alimente care se găsesc în orice bucătărie și ale căror putere împotriva răcelii este foarte puțin cunoscută.

Cele 4 alimente care luptă împotiva răcelii sunt :

  • Carnea slabă

Peștele, crustaceele, carnea de curcan, reprezintă carnea slabă, iar pentru organism constituie un aport adecvat de fier. Zincul este un alt mineral important pe care îl găsim în carnea de pește și care servește multor funcții din organism, fiind util chiar inclusiv în activitatea celulelor albe care luptă cu infecțiile.

  • Ghimbirul

Răceala poate veni însoțită de senzația de greață și de dureri de stomac, iar pentru a diminua aceste simptome, este recomandat consumul ghimbirului. Ghimbirul apără organismul de inflamație. Poate fi inclus în dieta proaspat, ras, sub forma de praf, amestecat cu alte alimente şi sub formă de băuturi care conțin ghimbir.

  • Peștele

Pestele gras, inclusiv tonul, macroul și somonul, este bogat în acizi grași esențiali Omega 3, compuși ce ajută la reducerea inflamației. Există studii care arată că acizii grași omega 3 cresc fluxul de aer și protejează plămânii de răceli și infecții respiratorii.

Somonul este una din cele mai bune surse de proteine și de acizi grași omega 3, care au un puternic efect antiinflamator. În plus, conține vitamina D, care întărește sistemul imunitar.

  • Fructele de pădure

Fructele de pădure sunt pline de antioxidanți și sunt recomandate pentru un mic dejun care să îți dea energie. Bogate în vitamine, minerale și fibre, fructele susțin buna funcționare a organismului și a sistemului imunitar. Anumite fructe, precum cele de pădure, conține niște compuși denumiți antocianine, un tip de flavonoide care dau fructelor culoarea roșie, albastră sau mov.

Studiile arată că inhibă dezvoltarea virusurilor comune și împiedică bacteriile din a ataca celulele. De asemenea, stimulează răspunsul imunitar de apărare al organismului.