Piața produselor ecologice din România este încă modestă, iar un motiv este lipsa educației alimentației sănătoase a românilor. Românii nu cunosc avantajele produselor ecologice pentru sănătate și le consideră costisitoare. Cu toate acestea, cererea de produse certificate ecologic este în mod constant în creștere, în prezent piața internă de produse ecologice aflându-se în expansiune, ” indică un document oficial.

De ce este importantă alimentația ecologică 

Cota de TVA va fi redusă de la 9% la 5% pentru livrarea alimentelor de înaltă valoare calitativă, respectiv produse montane, bio, tradiționale, autorizate de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale. Măsura a fost luată pe data de 14 mai de Executiv prin ordonanță de urgență.

În sens larg, produsele ecologice sunt realizate fără utilizarea substanțelor chimice, fără organisme modificate genetic și obținute în armonie cu natura și mediul înconjurător. În mod uzual sunt numite produse ”bio”, ”organice” sau ”ecologice”. Conform legislației europene, un produs alimentar ecologic, bio sau organic este un produs în compoziția căruia se folosesc ingrediente care provin din agricultura ecologică în proporție de minim 95%.