Cei care vor să-și facă o grădină pe baze ecologice trebuie să aibă mare grijă la câțiva pași care trebuie bifați, pentru un succes asigurat. Nu sunt mulți, dar sunt teribil de importanți. Iar cu puțin ajutor și multă pasiune, toate aceste etape pot fi trecute.

Solul este printre cele mai importante componente ale agriculturii ecologice. Din sol vor ieși fie culturi frumoase și rodnice, fie mari dezamăgiri. Nu peste tot solul este fertil, tocmai de aceea trebuie ajutat. Sunt câteva soluții care vor face solul fericit. Una este reprezentată de un amestec de frunze căzute și îngrășământ animal. Acționează ca un scut pentru sol, împiedicând creșterea buruienilor. Compostul este o alternativă la fel de eficace. Culturile care introduc azotul în sol merită și ele atenția fermierilor, iar aici mazărea și lucerna sunt în top.

Dacă solul este bun, urmează alegerea plantelor care vor fi puse. De aceea, o documentare serioasă asupra condițiior necesare anumitor plante pentru a crește este nu doar necesară, ci obligatorie. Trebuie să vedeți dacă solul pe care-l aveți este compatibil cu anumite plante. O idee care poate părea năstrușnică într-o grădină ecologică este folosirea plantelor comestibile printre celelalte din grădină.

Ei bine, următorul pas ar fi să cumpărați… găini. Da, ați citit bine. Găinile au grijă de sol și în același timp se hrănesc doar cu produse ecologice. Mai departe, oferă ouă și carne de o calitate superioară. Puteți muta din când în când cușca în care țineți găinile, pentru ca acestea să curețe solul pe care merg de diferite boli.