Criza generată de Covid-19 este fără precedent și ne afectează dramatic pe fiecare dintre noi. Cu toții suferim consecințele, atât din punct de vedere personal, cât și profesional. Acesta este un moment în care este necesar să oferim tot ce avem mai bun și să dăm dovadă de solidaritate în toate modurile posibile.

Noi, cei de la Ecoferma, le suntem extrem de recunoscători celor din sectorul medical, care lucreaza neobosit pentru a proteja comunitatea noastră.

Le multumim, totodată, fermierilor care sunt în primă linie a crizei și depun eforturi pentru a produce și a distribui alimente unei populații aflate în suferință.
Producătorii din sectorul agricol sunt cei care se asigură ca această criză a sănătății nu se transformă și într-o criză alimentară. Fermierii sunt cei care nu au opțiunea să rămână acasă. Pe întreaga suprafață a globului, ei continuă să cultive și să recolteze, pentru a susține aprovizionarea continuă a piețelor și a magazinelor.

Și ei sunt eroi.

În urmatoarele luni, în România toate eforturile trebuie îndreptate spre înființarea culturilor de primăvară și asigurarea sănătății culturilor de toamna. Acestea sunt procesele esențiale care vor asigura disponibilitatea alimentelor de baza, veniturile gospodăriilor agricole și stabilitatea economiei naționale. Criza actuală confirmă faptul că agricultura națională are o importanță strategică în asigurarea securității alimentare a românilor, iar pertubarea circuitelor de aprovizionare internaționale ar trebui să genereze o stimulare a consumului din surse locale.

Ne adresăm pe acestă cale, atât partenerilor noștri fermieri, cărora le recomandăm să asigure biosecuritatea în ferme, cât și cititorilor noștri pe care îi rugăm să respecte restricțiile și limitările care au fost impuse și să nu pună presiune artificială pe lanțul agro-alimentar scurt, astfel încât aprovizionarea să se desfășoare în condiții cât mai bune.