Guvernul francez a adoptat o lege care interzice uciderea în masă a puilor de sex masculin începând cu 1 ianuarie 2022, fiind a doua țară din lumea care ia o astfel de măsură. Fermierilor francezi li se va cere acum să folosească tehnologia pentru a împiedica puii să se nască, identificând sexul animalului înainte ca acesta să eclozeze.

În plus, oficialii francezi vor face presiuni pentru adoptarea unei măsuri similare la nivel european, a anunțat ministrul Agriculturii, Julien Denormandie, transmite Reuters.

În fiecare an, 50 de milioane de pui masculi sunt sacrificați prin gazare sau zdrobire, a declarat ministrul francez într-un interviu publicat pe site-ul cotidianului Le Parisien.

„Franța este prima țară din lume, alături de Germania, care va interzice omorârea puilor masculi prin zdrobirea și gazare”, a adăugat Julien Denormandie.

Începând din 2022, Franța va trebui să se doteze cu echipamente pentru depistarea sexului puilor înainte de eclozare.

„Dinamica este în curs şi, având în vedere comenzile deja plasate, echipamentele vor fi deja instalate pentru două treimi din producția din Franța până la sfârșitul primului trimestru din 2022”, a adăugat Denormandie.

Această măsură va avea un impact foarte mic asupra prețului ouălor, respectiv un cost suplimentar de 1 eurocent pentru cutia de șase ouă.

Pentru a ajuta crescătorii să se echipeze, Franța va acorda subvenții în valoare totală de 10 milioane de euro.

Castrarea purceilor vii va fi la rândul ei interzisă de la începutul anului 2022, a mai spus Denormandie.