Odată cu creșterile majore ale vânzărilor cu amănuntul, Brendan Golden președintele Irish Farmes Associantion, a solicitat supermarketurilor să transmită o parte din veniturile mai mari înapoi în lanț către fermieri.

Președintele IFA a declarat că nu se mai poate ignora calamitatea financiară declanșată în fermele de vită odată cu Covid-19

”Există mici semne pozitive în ceea ce privește prețul bovinelor, unele fabrici plătind o bază de 3,45 EUR / kg pentru gheare și 3,50 € / kg pentru juninci în această săptămână, deoarece numărul de bovine terminate în specii continuă să se strângă„, a declarat Brendan Golden (IFA) președinte național pentru creșterea animalelor.

Ministrul Agriculturii, Michael Creed, a susținut că : „Nu se mai poate ignora calamitatea financiară care s-ar fi produs în fermele de finisare a cărnii de vită înainte și de criza Covid-19″.

Înainte de Covid-19, prețurile cărnii de vită au fost extrem de slabe, în principal din cauza incertitudinii Brexit și a problemelor de schimb valutar, iar fermierii care vând bovine se confruntă cu pierderi de ordinul a 100 EUR / cap. De atunci, prețurile cărnii de vită au scăzut de la o bază de 3,65 EUR / kg la 3,40 EUR / kg și au provocat alte 100 EUR / cap în pierderi de preț.

Comisia are toate datele privind prețurile și pierderile de venit pre și post Covid-19 și este în măsură să direcționeze sprijinul direct al venitului către fermierii din statele membre care au fost cel mai afectate. El a concluzionat, spunând: „Fermierii care vând 50 de bovine se confruntă cu pierderi de 10.000 €. Pur și simplu nu își pot permite acest nivel de pierderi, mai ales că au trecut prin doi ani foarte dificili în 2018 și 2019 ”.