Piața de drone pentru agricultură este de așteptat să crească până în anul 2025 cu 31,1% față de anul 2019.  Se preconizează că valoarea acestei piețe va ajunge la 5,19 miliarde de dolari până în 2025.

Creșterea este atribuită în principal factorilor precum creșterea populației și creșterea presiunii asupra ofertei alimentare globale.  Utilizarea acestor drone este o modalitate ieftină și economică de a gestiona agricultura, ceea ce ajută la îndeplinirea unor sarcini dificile în timp ce se reduc costurile.

Conform FAO, populația mondială va ajunge la 9,1 miliarde până în 2050 și pentru a asigura alimente pentru această populație, producția ar trebui să crească cu cel puțin 70%.  Metodele tradiționale de agricultură și scăderea disponibilității forței de muncă agricole fac ca agricultura să fie viabilă și ineficientă din punct de vedere economic.

Factorii precum creșterea populației trebuie să sporească productivitatea agricolă prin avansului tehnologic, iar criza forței de muncă duce la implementarea automatizării în agricultură.  Această automatizare în agricultură este o tendință pozitivă, deoarece este singura soluție pentru a hrăni populația în creștere.

Dronele din agricultură pot produce o schimbare mare în îmbunătățirea eficienței producției culturilor. Aceste drone sunt utilizate pentru analiza solului și a câmpului, monitorizarea culturilor, irigarea, pulverizarea culturilor, cartografierea câmpurilor, evaluarea sănătății culturilor și monitorizarea animalelor.

Piața de drone agricole este segmentată în agricultură de precizie, monitorizarea animalelor, seră inteligentă, irigare, piscicultură precisă și alte categorii.  Dronele pentru agricultură de precizie a avut  cea mai mare pondere a pieței globale de drone pentru agricultură care au fost folosite inclusiv pentru detectarea buruienilor, numărarea plantelor, monitorizarea sănătății culturilor și monitorizarea sezonului recoltei.

Creșterea rapidă a acestei piețe este atribuită în principal cererii globale în creștere de drone în gestionarea apei și a secetei.  Dronele cu camere termice pot detecta scurgeri de la sistemele de distribuție a apei dintr-un câmp cultivat, ceea ce ajută la acțiuni corective pentru a evita pierderea de apă.

America de Nord a comandat cea mai mare pondere a pieței globale de drone pentru agricultură în 2019, urmată de Europa și Asia.  Odată cu creșterea rapidă a populației, cererea pentru culturi de înaltă calitate este în creștere și totodată crește venitul disponibil și implicit și costul forței de muncă.