Legumele nu cresc nivelul colesterolului în corp. Consumând mai multe legume, corpul va primi din plin nutrienții de care are nevoie. Legumele sunt bogate în fibre, vitamine și minerale care ajută la reducerea riscului dezvoltării bolilor de inimă.

Roșiile, castraveții, dovleceii sau porumbul sunt legumele vedetă ale verii, pline de savoare, ideale pentru o zi călduroasă. Pe lângă gustul bun, aceste legume conțin vitamine, minerale și alți nutrienți importanți. Verdețurile au numeroase fitochimicale ce pot deveni o importantă barieră în fața îmbătrâniriI premature, a cancerului și a diabetului de tip 2.

Top 4 legume de vară care oferă organismului sănătate „pe păine” :

  1. Porumb

Porumbul este de fapt o cereală, însă în sezonul cald este consumat cu mare plăcere, fiert sau copt. Conține proteine, fibre, potasiu și vitamina C, care protejează organismul.

  1. Castraveti

Castraveții sunt legume extrem de răcoritoare, ideale pentru salatele de vară. Conține peste 95% apă, fiind astfel foarte hidratanți. Pe lângă apa, castraveții mai conțin și fibre, vitamine și minerale.

  1. Roșii

Roșille sunt unele dintre cele mai populare legume. Cu un aspect plăcut și un gust răcoritor, sunt ideale în salatele și preparatele de vară. Roșiile sunt o sursă importantă de vitaminele A și C. Conțin și licopen, un antioxidant extrem de puernic, care protejează organismul de efectele nocive ale radicalilor liberi.

  1. Dovlecei

Dovleceii sunt alte legume emblema ale verii. Sunt moi, gustoși și ideali pentru grătar. Nu conțin multe calorii, un dovlecel de 200 de grame având doar 29 de calorii. Pe lângă acești antioxidanți puternici, dovleceii mai conțin și potasiu, magneziu, mangan, acid folic, fibre și vitaminele A și C.