Austria este standardul european când vine vorba de agricultura ecologică. Are cel mai mare procentaj din Uniunea Europeană legat de hectarele folosite pentru acest tip de folosire a terenului. Ultimele statistici arătau faptul că peste 22% din pământurile agricole ale Austriei sunt destinate produselor eco. De unde această performanță? Dacă ne uităm în istorie, putem vedea că prima fermă ecologică a fost înființată în Austria în 1927. Mai mult, primele norme care au reglementat agricultura prietenoasă cu mediul au fost emise tot în această țară.

Pentru Austria, agricultura ecologică a fost o prioritate. Cu ani buni înainte de intrarea în Uniunea Europeană, autoritățile austriece au creat traseul pentru ca fermierii să obțină cele mai sănătoase produse. S-a pus accentul pe calitate, nu pe cantitate și s-au luat toate măsurile pentru ca agricultorii să fie ajutați. Iar rezultatele au apărut.

Producțiile la hectar au tot crescut, iar acum, în cazul porumbului, randamentul austriecilor este mai mare decât al nord-americanilor. Consumatorii au putut vedea că agricultura curată le poate satisface toate dorințele în materie de hrană și au cheltuit bani mulți în marile magazine. Mai bine de 10% din cifra de afaceri a supermarket-urilor din Austria vine din comerțul cu produse ecologice.