Iarna s-a instalat timid în ultimele zile, drept pentru care vom prezenta calendarul de lucrări agricole pentru acest sezon.geros. Există câteva lucrări agricole prioritare pentru această perioadă de iarnă:

  • Fertilizarea culturilor de toamnă semănate aproape de intrarea în iarnă;
  • Controlul semințelor, cartofilor și făinii de grâu din depozite;
  • Transportul în câmp a cantității necesare de îngrășământ natural;
  • Controlul culturilor semănate în toamnă;
  • Fertilizarea culturilor de toamnă semănate aproape de intrarea în iarnă

Fermentat sau proaspăt, gunoiul de grajd trebuie dus cât mai repede pe câmp și introdus sub arăturile care încă se mai execută. Pentru a realiza de ce este atât de important să execuți și acest gen de lucrări agricole pe timp de iarnă, vă spunem că, practic, cu fiecare coș de gunoi adus pe teren, la recoltare vor exista câteva coșuri de știuleți de porumb, rădăcini de sfeclă sau tuberculi de cartofi.

Una dintre cele mai importante lucrări agricole din iarnă este fertilizarea. Aceasta se recomandă mai ales pentru culturile de orz și grâu cu o densitate redusă. Procesul în sine constă în fertilizarea cu compoziții ecologice (compost), cât mai devreme posibil, chiar și pe teren înghețat.

Acest procedeu este recomandat, de asemenea, tuturor culturilor de cereale de toamnă care nu au fost fertilizate înainte de semănat. Culturile de orz și de grâu cu densitate mare, fertilizate în toamnă, nu vor fi supuse acestui proces pe timp de iarnă, pentru că vor căpăta sensibilitate la cădere.