Broccoli iubește temperaturile mai scăzute, astfel că cele mai bune rezultate le au culturile de primăvară sau cele de toamnă. Buchețelele care se maturează toamna, atunci când nopțile devin mai răcoroase, sunt mai dulci. Pentru rezultate optime la germinare, semințele de broccoli trebuie plantate când temperatura ajunge la 10-20 de grade Celsius, atât ziua, cât și noaptea.
Pentru culturile de broccoli de toamnă, răsadurile se produc pe brazde reci în câmp. Brazdele pentru producerea răsadurilor se pregătesc afară, alegându-se un teren adăpostit, fertil şi cu posibilitatea aplicării udărilor, constant şi pe toată durata de producere a răsadurilor. Terenul se eliberează de resturi, se dezinfectează, se afânează, se mărunţeşte.
Lucrările de îngrijire aplicate răsadurilor de broccoli produse pe brazde reci în câmp constau în udări mai dese (aplicate dimineaţa devreme), având în vedere că timpul este călduros şi răsadurile rămân descoperite pe toată perioada producerii lor; plivitul când buruienile sunt mici şi ori de câte ori este nevoie; fertilizări faziale – prima la 10-15 zile de la răsărirea plantelor şi a doua la 10-12 zile după prima, cu îngrăşăminte complexe. La plantare, vârsta optimă a răsadurilor este de circa 30-35 de zile.
Se recomandă cultura de toamnă la broccoli pentru perioada optimă de recoltare, când riscul de depreciere a inflorescenţelor este redus la zero. De asemenea, cultura de toamnă implică cheltuieli mici, gradul de reuşită a culturii este garantat, având în vedere condiţiile de mediu adecvate, iar eficienţa economică este la un nivel acceptabil.
Se recomandă practicarea culturii de toamnă deoarece condiţiile de mediu favorabile permit ca broccoli să obţină producţii superioare tuturor sistemelor de cultură şi de o calitate foarte bună care determină obţinerea unor profituri bune, nu însă foarte bune, comparativ cu alte sisteme de cultură, deoarece piaţa este suprasaturată de produse din grupa verzei, dar şi de alte legume, iar preţul de valorificare este modest.