Aveți prea mult timp liber? Nu vă mai plac legumele pe care le luați de la magazinul din colț? Sau aveți o parcelă pe care vreți s-o folosiți și nu știți cum? Grădinăritul este soluția. Începutul nu este ușor, dar vă oferim noi 8 sfaturi pentru a vă feri de probleme.
1. Alegeți bine unde vă faceți grădina – cele mai multe legume au nevoie de cel puțin 6 ore de soare pe zi. Printre acestea, roșiile și ardeii.
2. Nu vă faceți grădina prea departe de casă – astfel, veți putea să vă vedeți legumele și ierburile cât mai des și, dacă este cazul, să interveniți de urgență.
3. Alegeți legumele potrivite – nu cultivați legume la care copilul dumneavoastră strâmbă din nas. O să le aruncați la gunoi.
4. Sursa de apă să fie la îndemână – să cumpărați de la magazin și un furtun lung, pentru că nu se știe când va fi secetă.
5. Un sol bun aduce legume gustoase – verificați calitatea solului și, dacă trebuie, adăugați materie organică pentru ca plantele să aibă parte de toți nutrienții necesari.
6. Ajutați pământul să fie mai roditor – compostul este o soluție bună pentru ca solul să retina umezeala necesară plantelor să crească. Îngrășămintele animale proaspete nu sunt recomandate!
7. Faceți-vă bine planul de lucrări – unele legume au nevoie de o perioadă mai mare de timp pentru a ajunge la maturitate. Puteți să începeți prin a le ține un timp în casă și apoi să le puneți în pământ.
8. Folosiți rotația culturilor – un sol se dezvoltă bine și scade riscul de boli dacă are parte de mai multe feluri de culturi. Încercați să nu mențineți ani la rând aceeași cultură pe respectiva parte de parcelă.