Incendiul de vegetație a izbucnit la o fostă fermă de porci din comuna Peris din județul Ilfov, în apropiere de București și a generat miercuri dimineața, 8 aprilie, fumul gros resimțit de cetățenii care locuiesc în partea de nord a capitalei.

„În această dimineață, toți ne-am trezit devreme și ne-am panicat pentru că nu puteam să respirăm în casă. Locuiesc în zona Bucurestii Noi. Există un miros extrem de puternic de cauciuc ars afară, care a persistat în ultimele două ore […] Pur și simplu nu putem respira deloc și nu există nicio clădire care arde în apropiere. Nu este fum, este un miros extrem de puternic ”, a spus o femeie pentru canalul de știri Digi24.

Platforma independentă de monitorizare a calității aerului Aerlive.ro a înregistrat miercuri dimineață nivelurile majore de poluare PM 2,5 și PM 10 în nordul Bucureștiului. Nivelul înregistrat pentru PM 2.5, de exemplu, a fost de peste patru ori mai mare decât limita legală, a spus Aerlive.ro într-o postare pe Facebook.

„În urma unui incendiu de vegetație răspândit pe o suprafață semnificativă de 30.000 m2 în Peris, gropile și bazinele de depozitare ale fostei ferme de porci ard, iar arderea acestor reziduri generează mirosul specific și fumul resimțit de oamenii care locuiesc în localitățile învecinate. „, a spus Costel Alexe, Ministrul Mediului într-o postare pe Facebook.

Echipele Gărzii de Mediu și Inspectoratul General pentru Situații de Urgență au fost trimise la fața locului pentru a ancheta și a opri incendiul.

#vegetatie #Bucuresti