Agricultura ecologică accelerează la nivel continental, dar și în România. Obiectivele Planului Verde trebuie îndeplinite, astfel că sarcina specialiștilor, care trebuie să găsească produse de protecție biologice, este îndrăzneață. Agro-Est Muntenia are o gamă bine conturată de astfel de produse. Printre acestea se remarcă Ecklomar.

Ecklomar este un biostimulator construit pe baza extractului de alge de mare Ecklonia maxima. De ce acest tip de alge? Pentru că au dat rezultate foarte bune în ceea ce privește medicina umană, prin întărirea oaselor, menținerea corpului hidratat, îmbunătățirea metabolismului și echilibrarea pH-ului din organism. Acesta a fost punctul de pornire în dezvoltarea unui produs pentru o agricultură curată.

Analizele făcute de cercetătorii din agribusiness au relevat faptul că aceste alge conțin substanțe importate pentru procesele agricole, cum ar fi calciu, fosfor, magneziu, sodiu. Mai mult, algele conțin și aminoacizi, lipide, vitamine și macronutrienți, în concluzie, ingredientele perfecte pentru un produs care să ajute culturile agricole să treacă de stres.

Ecklomar, prin conținutul de 92% extract de alge marine, dar și prin concentrația de fitohormoni naturali, are un rol vital în în creșterea vegetativă, înflorire și polenizare, în formarea fructelor. Toate duc la producții sporite în culturile de cereale. În plus, porumbul, soia, floarea-soarelui, legumele și pomii fructiferi sunt protejate de Ecklomar în perioadele de secetă și caniculă, prin concentrația de acid alginic, betaină și manitol. Creșterea și rezistența tulpinilor este facilitată de conținutul de gibereline, în timp ce prevenirea îmbătrânirii premature a plantei se datorează citokinilelor.

Specialiștii Agro-Est Muntenia recomandă aplicarea Ecklomar în 4 momente esențiale din viața culturilor: perioada de dezvoltare activă, faza de buton floral, după polenizare și când se pregătește cultura pentru secetă.

Doza necesară la floarea-soarelui și cereale păioase este de 1.5-2 litri pe hectar, iar pentru porumb se aplică 2 litri pe hectar. La soia se pot utiliza 2-2.5 litri pe hectar, la legume 3 litri, iar pomii fructiferi au nevoie de până la 4 litri pe hectar.

Toate caracteristicile Ecklomar pot fi găsite pe  https://agroest.ro/produse/eklomar/.