Sănătatea solului este o parte vitală a agriculturii de calitate. Un lucru foarte bine știut de fermieri estă că solul poate afecta creșterea plantelor. De asemenea, influențează ecosistemele microorganismelor care trăiesc în sol, inclusiv vietăți mici, precum viermi și bacterii.

Dacă aveți probleme cu plantele în creștere sau v-ați propus să grădinăriți, pregătiți solul mai întâi. Întrucât nu toate parcelele sunt sănătoase și gata pentru plantare, sarcina cade în grija fermierului să asigure un pământ potrivit.

Evitați să tăiați solul, atunci când îl pregătiți. Unii grădinari consideră că prelucrarea solului – procesul de descompunere a solului pentru plantare – este benefică. Cu toate acestea, grădinarii mai experimentați spun că este invers.

Sănătatea solului depinde de asigurarea faptului că microorganismele din sol au un mediu propice pentru dezvoltare. Când arați solul, descompuneți acel mediu. Microorganismele sunt apoi obligate să reconstruiască acel ecosistem.

Folosiți culturile potrivite. Este crucial să știți că diferite tipuri de plante au efecte și contribuții diferite la sol. De exemplu, leguminoasele ajută apa să ajungă în sol, în timp ce ierburile au sisteme radiculare complexe care ajută la prevenirea eroziunii. Mai mult, o multitudine de specii de plante atrage diferiți microbi. Acest lucru ajută la furnizarea unui ecosistem mai bogat și mai complex pentru sol.