Glaucus este o formula inovatoare, conceputa ca si corector de cupru, cu capacitate de vindecare, atat pentru utilizarea foliara cat si pentru utilizarea radiculara. Prin cele doua substante active ( acidul gluconic si cuprul solubil), reduce turgescenta in frunze, are efect asupra nodularii legumelor si favorizeaza formarea semintelor. Este utilizat ca supliment pe baza de cupru in planul de fertilizare, stimuland in paralel procesele metabolice. Poate fi aplicat intr-o gama larga de culturi.

Cuprul este necesar in multe procese biochimice, formand diferite enzime care au un impact favorabil asupra: fotosintezei, metabolismului, carbohidratilor si azotului. Cuprul regleaza transportul electo-fotosintetic si reduce toxicitatea molibdenului. Participa la formarea proteinei si a vitaminei A, este cofactorul diferitelor enzime din nutritia vegetala.

Glaucus a fost formulat în cadrul anumitor parametri pentru utilizare în condiții de siguranță la dozele indicate, deși, atât pentru aplicarea foliara, cât și radiculara, suplimentele totale de cupru acumulate trebuie să fie luate în considerare, astfel încât limitele de toxicitate să nu fie depășite.

Compoziție w/v

  • Cupru solubil (Cu): 7.15%
  • Cupru cu acid gluconic : 7.15%
  • Ph 2.9

Mod de utilizare si doze recomandate

  • Glaucus se utilizeaza la culturile de grau, pomi fructiferi, legume, vita de vie, in urmatoarele doze :
    • Prin aplicare foliara, doza recomandata este de 1.5-2.5 l/ha, maxim doua tratamente, cu pauza de minim 15 zile intre ele.
    • Prin fertigare (doar la legume) : 2-2.5 l/ha, maxim doua tratamente, cu pauza de 15 zile intre ele.

Recomandari de aplicare

Daca se aplica foliar, Glaucus nu se amesteca, el se aplica singur. Nu se utilizeaza in cazul in care cultura este afectata de seceta puternica, inundatie, soc termic. Se evita utilizarea la temperaturi de peste 25 de grade celsius. A nu se aplica foliar in timpul perioadelor de inflorit.

Umpleti rezervorul de pulverizare cu jumatate din cantitatea necesara de apa si incepeti sa agitati. Agitati bine recipientul si adaugati cantitatea necesara din produs, apoi adaugati restul de apa. Dupa pulverizare, curatati si clatiti echipamentul.

Compatibilitate

Glaucus nu se foloseste in amestec cu produse puternic alcaline, cu alte produse pe baza de cupru sau in amestec cu produse pe baza de aminoacizi. Nu se amesteca cu produse pe baza de calciu, azot, sulf sau fosfor.

Cititi intotdeauna etichetele produsului si urmati in permanenta instructiunile producatorului. Cand combinati cu alte produse, intotdeauna adaugati acest produs ultimul dar faceti si un test de compatibilitate. Daca exista vreo indoiala, consultati producatorul sau distribuitorul.

Produs permis pentru a fi utilizat in agricultura ecologica, in conformitate cu Regulamentul CE 834 / 2007. Produs certificat InterEco.