Plysetum este un biofungicid bazat pe extractul de Equisetum Arvense L („coada calului”), obținut prin macerarea si decoctiunea (fierberea si dizolvarea) ulterioara a partilor aeriene. Utilizarea acestei substante permite prevenirea bolilor, întarirea peretelui celular al plantelor și limitarea numărului de tratamente fitosanitare cu produse sintetice, reducand astfel nivelul reziduurilor toxice din culturi si recolte .

„Coada-calului” este o planta pteridofita care creste in emisfera nordica si este considerata o substanta antifungica de baza, in conformitate cu Regulamentul European (CE) 1107/2009. Plysetum mai contine si fenoli, flavonoide, acid silicic si cafeic. In plus, conform SANCO 12386/2013, extractul de Equisetum arvense are un puternic efect de stimulare al mecanismului natural de aparare al plantei.

Plysetum actioneaza foarte bine impotriva rapanului „Venturia inaequalis”, mucegaiului la mar si par „Podosphaera”, basicarii frunzelor „Taphrina deformans”, mucegaiului la curcubitacee „Podosphaera xanthii”, mucegaiul de apa din sere si solarii „Pythium species”, alternariozei, in special la tomate „ Alternaria solani”, manei, in special la vita de vie „Plasmopara viticola”, putregaiului la vita de vie.

La legumele din spatiile protejate, Plysteum poate fi folosit pentru combaterea bolilor sistemului radicular, in special a mucegaiurilor.

Compoziție

  • Equisetum arvense L extract lichid: 1,98 % p/p; 2,00 % w/v (20g/L)
  • pH = 4,90
  • Densitatea = 1,008 g/cc

Mod de utilizare si doze recomandate

  • Pomi fructiferi – intre 2 si 6 aplicari la interval de minim 7 zile, doza recomandata 50-100 cc/HL.
  • Castravete – de la 9 sau mai multe frunze, 2 tratamente la interval de 3-4 zile, in doza de 50-100 cc/HL.
  • Tomate – de la prima inflorescenta vizibila – 2 aplicari la interval de minim 14 zile, in doza de 50-100 cc/HL.
  • Vita de vie – pana la dezvoltarea inflorescentei, 2-6 aplicari, la interval de minim 7 zile, in doza de 50-100 cc/HL.

Recomandari de aplicare

A se agita produsul inainte de utilizare. A se utiliza cat mai repede dupa deschidere.

A se evita temperaturile extreme in timpul aplicarii.

Sfaturile si informatiile pe care le oferim provin dintr-un studiu larg, si multe teste in cultura. Cu toate acestea, atunci cand folositi produsul, pot aparea multi factori care depasesc controlul nostru ( prepararea amestecului, aplicarea, vreme etc.), prin urmare, va recomandam sa respectati normele de utilizare.

Compatibilitate

De preferat sa se aplice singur, fara a fi amestecat cu alte produse fitosanitare.

Produs permis pentru a fi utilizat in agricultura ecologica, in conformitate cu Regulamentul CE 1107 / 2009. Produs certificat InterEco.

Citeşte şi: