Amylis creste acitvitatea biologica a solului, fiind aditivul microorganismelor vii din sol, prin continutul de Bacillus amyloliquefaciens. Solul optimizat cu Amylis elibereaza o cantitate suplimentara de azot echivalenta cu 20-25 UN / Ha.

Amylis reprezinta o combinatie intre doua bacterii fixatoare de azot pentru sol. Aceste bacterii au proprietati similare, dar tolerante diferite la conditiile pedoclimatice. Temperatura lor optima de dezvoltare este diferita. Scopul este acela de a optimiza sansele de implantare si de dezvoltare prin acoperirea tuturor situatiilor posibile legate de temperatura, pH-ul si tipul de sol. O tehnologie inovativa care va activa viata solului, va fixa azotul, va solubiliza fosforul, va stimula producerea fitohormonilor si dezvoltarea sistemului radicular. Amylis reduce considerabil si levigarea azotului in sol.

Astfel, Amylis faciliteaza fixarea azotului atmosferic pentru planta, dar si prin utilizarea materiei organice din sol, intareste sistemul radicular, imbunatateste procesul de germinatie si accelereaza rasarirea, optimizeaza asimilarea fosforului, a fierului, a borului si a magneziului, imbunatateste considerabil activitatea microbiologica din sol.

Amylis distruge flora patogena sau oportunista din rizosfera, asigurand o dezvoltare sanatoasa a sistemului radicular.

Compoziție

 • Suspensie lichida bacteriana, in solutie pura, cu o concentratie 109 UFC/ml.
 • Ingrasamant pe baza de Bacillus amyloliquefaciens – 2 tulpini I4995 și I4996 de la Institutul Pasteur. Unitatea de formare a coloniei / ml 〖10〗^9.
 • Mai contine P2O5 0.14%, K2O 0.13%, N 1.7% si materie organica 1.72%.

Mod de utilizare si doze recomandate

 • Bacteriile fixatoare de azot isi gasesc hrana in rezidurile de carbon din cultura , furnizand o sursa de energie suficienta pentru a fixa moleculele de azot din aer.
 • Amylis capteaza 2 surse de azot:
  1. Nitratii de sol – faza de asimilare si mobilizare a azotului.
  2. Azotul din aer – fixarea azotului.
 • Bacteriile Amylis devin o sursa de materie organica naturala reutilizabila. (amonificare N>NH3 organic)
 • Doza : 0.5 L/ha intr-un volum de apa de 200L/ha. Se aplica la sol, sau prin irigare/picurare/pulverizare.

Recomandari de aplicare

Amyslis se poate aplica pe resturile vegetale din camp, dimineata sau seara, pentru a evita expunerea excesiva la razele UV. Executati lucrarea solului in urmatoarele 24 de ore de la aplicare : arat, discuit sau semanat.

Amylis poate fi aplicat pe stratul vegetal rasarit sau imediat dupa semanat, atat toamna cat si primavara.

Nu utilizati tratamentele cu erbicide la mai putin de 5 zile inaintea aplicarii sau dupa utilizarea tratamentului cu Amylis.

Compatibilitate

Se poate amesteca cu solutiile pe baza de azot.

Amylis poate fi utilizat impreuna cu fertilizanti foliari, insecticide sau fungicide, insa recomandam realizarea unui test de compatibilitate – in acest caz Amylis se aplica la final, dupa dilutia celorlalte produse.

Nu utilizati produse care pot contine clor – acestea distrug bacteriile din produs.

Produs permis pentru a fi utilizat în agricultura ecologică, în conformitate cu Regulamentul CE834 / 2007. Produs certificat BioAgn.