Legumele au perioade diverse de plantare sau semănare, deoarece în funcție de rezistența acestora, vor rezista la gerul și zăpada din timpul iernii sau la seceta și ploile din timpul sezonului cald. Este prima lună de toamnă, septembrie, iar legumele care pot fi plantate sau semănate în luna septembrie, reprezintă culturi care vor rodi abia anul viitor.

Astfel că, lista legumelor ce pot fi plantate în luna septembrie sunt:

  • Ceapa și usturoiul verde

Cele mai importante legume care se pot semăna în luna septembrie sunt ceapa verde și usturoiul verde. Ceapa și usturoiul verde se plantează toamna în șanturi, la distanțe mici unul față de celălalt, de aproximativ 5 centimetri.

  • Sparanghel

Sparanghelul se cultivă în perioada septembrie – noiembrie, într-un sol care se drenează foarte ușor, întrucât această legumă nu tolerează un nivel ridicat de umezeală. Astfel, în perioada de primăvară, te vei putea bucura de primele fire de sparanghel.

  • Mazărea

La începutul toamnei, mazărea poate fi cultivată fără probleme, dar numai sub clopote de sticlă sau plastic. Înainte de cultivare, solul trebuie să fie nivelat și fertilizat cu îngrășăminte pe bază de fosfor și potasiu, așa cum este sare potasică.

  • Țelina

Țelina este sensibilă la temperaturile ridicate dar tolerantă la temperaturi de până la -15°C. Țelina este ușor de crescut și poate fi literalmente uitată în grădină unde va crește nestingherită. Pe timp de toamnă, umiditatea ridicată stimulează dezvoltarea rapidă a țelinei, ceea ce înseamnă că în câteva luni se pot obține variante mai mici, potrivite pentru consum.