Căutați o soluție pentru a scăpa de ciuperci în peluză sau grădină? Oțetul poate fi aplicat pentru a îndepărta ciupercile fără a afecta iarba și plantele vegetale și făra a deteriora solul și mediul.

Cum acționează oțetul împotriva ciupercilor?

Oțetul pe care îl folosiți în bucătărie, cum ar fi oțetul de mere, conține 5% până la 7% acid acetic. Oțetul industrial conține 10% până la 70% acid acetic, oțetul horticol natural conține 10 – 30% acid acetic.

Când pulverizați oțet pe ciuperca de la suprafață, oțetul va arde ciupercile și le va ucide. Lucrul surprinzător este că ciupercile de suprafață pe care le puteți vedea cu ochiul liber sunt fructele ciupercii.

Corpul principal al ciupercii este miceliul care rămâne sub pământ. Pulverizarea oțetului pe ciuperca de suprafață nu poate ucide miceliul. Ca urmare, miceliul poate produce în continuare ciuperci. Ar trebui să aplicați oțet din nou și din nou pentru a controla creșterea lor. Avantajul de a nu ucide micelia constă în faptul că radăcina ciupercii se va descompune sub peluza de gazon, îmbogățind solul cu materie organică.

 

Luați în considerare starea vremii înainte de a aplica oțet

Ciupercile se propagă cu repeziciune în condiții de umiditate. În cazul în care ploaia vine imediat după ce ați aplicat oțet pe ciupercă, soluția nu va funcționa.

Alegerea unei zile și a unei dimineți însorite este momentul cel mai perfect pentru aplicarea oțetului pe ciuperci.

 

Pregătiți un amestec eficient

Deoarece cerințele de acid acetic variază în funcție de vreme, inclusiv umiditatea solului și amploarea invaziei de ciuperci, pregătirea unei soluții perfecte care funcționează este cea mai grea parte a procesului.

Experții recomandă utilizarea unei părți de oțet la patru părți de apă. De asemenea, este indicat să aplicați oțet slab concentrat la etapa inițială.

Puteți folosi oțet de mere sau orice oțet de bucătărie. Apoi, în funcție de rezultate, puteți crește nivelul de concentrație.