Ortimag este un bio fungicid, insecticid si acaricid, avand ca substanta activa extractul concentrat de Urtica(Urzica). Extractul de urzică este o substanță de bază, folosită în protecția plantelor ca insecticid, acaricid și fungicid (raport SANTE / 11809/2016).

A fost dezvoltat sub Regulamentul (CE) 1107/2009, pentru a oferi un instrument natural si cu impact scazut împotriva bolilor si daunatorilor precum : paduchele verde al piersicului „Myzus persicae”, paduchele trandafirului „Macrosiphum rosae”, paduchele lanos „Eriosoma lanigerum”, paduchele negru al ciresului „Myzus cerasi”, viermele marului „Cydia pomonella”, mucegaiul frunzelor „Alternaria alternata”, monilioza samburoaselor „Monilia laxa”, putregaiul cenusiu „Botritis cinerea”, mucegaiul negru „Rhizophus stonolifer”, afide, puricele vargat al rapitei „Phylotreta nemorum”, molia verzei „Plutella xylostella”, acarianul rosu comun „Tetranychus urticae”, mana „Phytophtora infestans”, alternarioze si mucegaiuri.

Extractul de urzica are o compozitie care ii permite utilizarea ca bioinsecticid, bioingrasamant sau biostimulator pentru plante. In plus, are un continut bogat in microelemente, precum fierul și manganul, dar si elemente secundare, precum sulful, siliciul si magneziul. Este cunoscut, de asemenea, efectul repelent asupra insectelor , dar si efectul sau preventiv impotriva ciupercilor, datorita siliciului.

Ortimag stimuleaza microorganismele benefice din sol, imbunatateste productia de clorofila in plante si corecteaza deficientele nutritionale, acesta putand fi  folosit si ca ingrasamant. Favorizeaza descompunerea materiei organice, imbunatateste dezvoltarea sistemului radicular, creste continutul de zaharuri în fructe si gradul de fructificare.

Compoziție w/v

  • Urtica: 1,50 % w /v
  • pH: 6,0
  • Densitatea: 1,02 g/cc

Mod de utilizare si doze recomandate

  • Ortimag se aplica foliar. La culturile de prun, cires, piersica, cais, mar, par, alun, coacaz, vita de vie, mazare, cartof, castravete, salata, varza, tomate, rapita, grau, doza recomandata este de 50-100 cc/L. Daca produsul este folosit pentru uz general, timpul de pauza este de 7 zile, iar ca insecticid, acaricid si fungicid intre 7-10 zile.

Recomandari de aplicare

A se agita produsul inainte de utilizare. A se utiliza cat mai repede dupa deschidere.

A se evita temperaturile extreme in timpul aplicarii.

Sfaturile si informatiile pe care le oferim provin dintr-un studiu larg, si multe teste in cultura. Cu toate acestea, atunci cand folositi produsul, pot aparea multi factori care depasesc controlul nostru ( prepararea amestecului, aplicarea, vreme etc.), prin urmare, va recomandam sa respectati normele de utilizare.

Compatibilitate

De preferat sa se aplice singur, fara a fi amestecat cu alte produse fitosanitare.

Produs permis pentru a fi utilizat in agricultura ecologica, in conformitate cu Regulamentul CE 1107 / 2009. Produs certificat InterEco.