Reprezentanții Primăriei Suraia, o comună din județul Vrancea, au anunțat că s-a dezinfectat cu elicopterul toată comuna, pentru a preveni infectarea cu noul COVID-19. Reprezentanții susțin că elicopterul a fost pus la dispoziție, gratuit, de către unul dintre cetățeni pentru a putea fi posibilă acțiunea de combatere a infecției.

„Avem un fiu al satului care e proprietar de elicoptere şi s-a oferit să ne facă acest serviciu. Băiatul, care se afla în trecere cu elicopterul prin localitatea noastră, a venit cu această ofertă gratuită, iar noi i-am pus la dispoziţie soluţia dezinfectantă. Am încercat şi această variantă. Eficienţa acestei acţiuni o să o vedem pe parcurs”, a declarat, Vasile Grosu, primarul comunei.

COVID-19 reprezintă în continuare un motiv de panică în rândul cetățenilor. Cu toată că toată comuna fusese dezinfectată terestru cu o săptămână înainte, edilul a considerat la fel de importantă vegetația, culturile și gospodăriile, dar și atmosfera. Agricultorii din comună au decis să folosească utilajele agricole pentru a ajuta la dezinsecția comunei. Comuna are aproximativ 5.000 de locuitori și mulţi dintre aceştia au fost plecaţi în străinătate, motiv care a indus panică în rândul celorlalți localnici.

„Am dat cu dezinfectant terestru, cu utilaje din localitate. Cei care lucrează în agricultură ne-au oferit patru-cinci utilaje şi am dat pe toate drumurile din localitate cu dezinfectant. Vom repeta aceste dezinfecţii, terestru, nu cu elicopterul, pentru că nu ne-am permite. A fost o ocazie unică”, a spus primarul.