Agricultura organică și pesticidele. Ce substanțe sunt permise în produsele certificate ecologic? Mulți oameni cred în mod eronat că agricultura ecologică nu folosește pesticide. De fapt, biopesticidele…
Agricultura Ecologică în UE. Studiu de Caz: Letonia. De la 3 ferme, la aproape 4.000, în 20 de ani Letonia și-a început drumul în agricultura organică, la un nivel rezonabil, abia acum 20 de…
Refuzul UE de a permite cultivarea soiurilor modificate genetic a generat milioane de tone de CO2 O nouă analiză științifică arată că refuzul Europei de a permite fermierilor să cultive culturi…
Agricultura Ecologică în UE. Studiu de Caz: Grecia. Primii pași, cu uleiul de măsline și stafidele Grecia este o pată frumoasă de culoare în peisajul agriculturii ecologice din Europa. Cunoscută mai…
Agricultura Ecologică în UE. Studiu de Caz: Germania. Sprijin financiar, pentru fermierii ecologici Germania este una din forțele Europei în ceea ce privește agricultura ecologică. Istoria veche de…
Agricultura Ecologică în UE. Studiu de Caz: Franța. Cooperativele, calea spre succes? Franța este o forță a agriculturii organice din Europa și din lume. Este prezentă în…
Agricultura Ecologică în UE. Studiu de Caz: Finlanda. Ce se cultivă pe terenurile Finlandei? Finlanda este cea mai nordică țară din lume în care s-au pus bazele agriculturii organice.…
Agricultura Ecologică în UE. Studiu de Caz: Estonia. Reformele în agricultură, soluția pentru performantă? Estonia este una dintre țările care pot fi date exemplu în cadrul Uniunii Europene. Este…
Agricultura Ecologică în UE – Studiu de caz: Croația. Cum a crescut în ultimii 10 ani, ca alte țări în 30? Croații s-au pus pe treabă în ultimii 10 ani, dacă ne uităm la agricultura organică.…