Ceaiul de dafin este puţin cunoscut românilor! Dafinul este folosit frecvent în bucătărie pe post de plantă aromatică, însă specialiştii citaţi de site-ul liveandfeel.com spun că ar fi bine să ne îndreptăm atenţia şi spre ceaiul din aceste frunze.

Laurul este o plantă cu virtuţi farmaceutice legendare, iar frunzele de dafin conţin uleiuri esenţiale, cel mai mult recomandate iarna. Ceaiul de dafin este bun la răceală, gripă sau sinuzită, deoarece curăţă sinusurile şi reduce secreţia nazală.

Dafinul reduce febra, alungă durerile de cap şi energizeaza. Ceaiul din aceste frunze este recomandat şi în problemele digestive, balonări, infecţii intestinale, inflamaţii ale gurii sau reumatism cronic.

Specialiștii recomandă consumul zilnic pentru a putea profita de cele mai importante beneficii ale foilor de dafin!

  • Reducerea anxietății. Dacă sunt arse foile de dafin, fumul rezultat are un efect relaxant atât asupra corpului, cât și a minții.
  • Tratarea inflamațiilor. Foile de dafin conțin eugenol, un compus care acționează asemenea unui agent antiinflamator.
  • Întărirea sistemului imunitar. Pentru ca organismul uman să funcționeze în mod optim, acesta are nevoie de vitamine și minerale. Eugenolul din componența foilor de dafin are un efect antioxidant. Așadar, arse sau întregi, foile de dafin pot fi incluse în multe rețete.
  • Beneficii pentru diabetici. Conform rezultatelor unor studii realizate în Statele Unite, consumul zilnic a 1-3 g de foi de dafin poate ameliora simptomele diabetului de tip II.
  • Susținerea sănătății sistemului respirator, printre cele mai importante beneficii ale foilor de dafin. Pe lista de beneficii ale foilor de dafin se află și abilitatea acestora de a desfunda căile respiratorii. Nu trebuie decât să inhalezi fumul rezultat atunci când încălzești ulei de dafin și vei putea spune adio flegmei.

Citeşte şi: