Ceaiul din coji de nucă este recomandat în special fumătorilor, dar poate fi folosit și de nefumatori, întrucât va avea un efect uimitor asupra întregului organism

Consumat zilnic, pe stomacul gol, timp de 30 de zile, va avea un efect uimitor asupra plamanilor, reușind sã elimine substantele nocive acumulate in timp prin intermediul fumatului. Totodata acest amestec va elimina si blocajele arterelor, imbunatatind fluxul de sânge ceea ce va duce la imbunatatirea functionarii inimii, stiind mai ales faptul ca micsorarea arterelor este adeseori un semn al otrãvirii cronice cu nicotina.

 Specialiștii în domeniu au indicat continuitatea consumului de acest ceai dupa cele 30 de zile, deoarece el contribuie in timp la reglarea tensiunii si la eliminarea anginei pectorale. Beneficiile ceaiului din coji de nucă sunt multiple :

  • Remediu împotriva tusei

Ceaiul din coji de nuci poate calma tusea. O mână de coji de nucă pot fi puse într-un recipient, este adăugată apă şi pus la foc pentru a da în clocot. Ceaiul se bea cald, nu fierbinte, neîndulcit, îndulcit cu miere simplă sau cu miere cu lămâie.

  • Tratează ulcerul

Pentru a trata ulcerul este bine să faci un ceai a cărui concentraţie să fie mult mai puternică. Totodată, recomandarea este ca pe stomacul gol, bolnavul de ulcer să ia câteva linguriţe din acest ceai.

  • Sursă de calciu

Persoanele care consideră că au deficienţă de calciu pot recurge la varianta consumului constant de ceai din coji de nuci. Zilnic este indicat să beţi undeva între o jumătate de litru şi un litru din acest tip de lichid.

Pe lângă tratamentele oferite de cojile de nuci pentru consum intern, acestea pot fi folosite şi pentru tratamente externe. Se pot face frecţii uşoare sau să se aplice comprese din coajă de nucă verde în zonele cu varice.

Deşi multă lume le consideră nefolositoare şi le aruncă, cojile de nucă au, datorită compoziţiei lor, câteva calităţi extraordinare. Nucile în general sunt de departe unul dintre cele mai benefice alimente pentru organismul nostru, iar cojile lor pot fi folosite într-o mulţime de tratamente naturiste.