O etapă esențială în agricultura ecologică este reprezentată de rotația culturilor. Prin acest proces, terenul rămâne fertil, astfel că producțiile vor fi ridicate, implicit profiturile realizate de fermieri. Cele mai importante culturi în rotații sunt legumele. “Fără plante leguminoase, nu poți face o rotație corectă. Nu ai sursă, nu ai planta care să-ți asigure sursa de azot atmosferic”, a declarant Ion Toncea, șeful Centrului de Cercetare, inovare și transfer tehnologic al Institutului Fundulea.

Agro-Est Muntenia are în portofoliu un produs care ajută plantele să fixeze și mai bine azotul atmosferic. Este vorba de Amylis, o combinație de două bacterii fixatoare de azot pentru sol. Prin aplicarea acestui produs, se activează viața solului, se solubilizează fosforul, se stimulează producerea fitohormonilor și se dezvoltă sistemul radicular. În plus, se utilizează material organic din sol și se accelerează răsărirea plantelor și asimilarea elementelor nutritive, precum fosfor, fier, bor și magneziu.

Specialiștii Agro-Est Muntenia au recomandări de aplicare pentru Amylis. Astfel, doza este de 0.5 litri / ha într-un volum de apă de 200 de litri pe hectar. Amylis se poate aplica pe resturile vegetale din câmp dimineața sau seara, pentru a se evita temperaturile ridicate. Fermierii pot folosi Amylis atât toamna, cât și primăvara.