Departamentul SUA pentru Agricultură (USDA) și NASA au semnat un memorandum de înțelegere menit să consolideze parteneriatul lor de lungă durată privind activele spațiale care aduc beneficii vieții pe Pământ. Acordul reunește experiența NASA în dezvoltarea de tehnologii și măsurători făcute în spațiu și experiența științifică USDA privind producția agricolă, conservarea resurselor, securitatea și siguranța alimentelor și protejarea pădurilor și a terenurilor de lucru.

USDA și NASA vor explora lacunele de cercetare de importanță pentru comunitatea agricolă care ar putea fi soluționate prin sisteme inovatoare de observare a Pământului și tehnologiile care urmeaza să fie dezvoltate în următorul deceniu.

„După cum am văzut în ultimii 100 de ani, creșterea inovației în agricultură este nelimitată”, a declarat secretarul american pentru agricultură, Sonny Perdue.

„Acest parteneriat dintre USDA și NASA va reuni cele mai bune cercetări, știință și tehnologie pe care le avem de oferit pentru a ajuta la producerea mai multor alimente pentru a hrăni lumea în creștere,” a mai explicat Perdue.

De asemenea, acordul va valorifica conexiunile USDA cu comunitatea agricolă și piața globală. Parteneriatul prezentat în acord va contribui la îndeplinirea a numeroase obiective atât pe Pământ și, cât și în spațiu, inclusiv activități în sprijinul programului Artremis al NASA, care va trimite prima femeie și următorul bărbat pe Lună. Cercetările legate de plante care se desfășoară pe Stația Spațială Internațională și alte platforme spațiale sau terestre pot duce la noi modalități creative de a îmbunătăți agricultura globală, de a proteja mediul și de a contribui la o mai bună sănătate a omului.

„Când combinăm cercetarile care au loc pe Stația Spațială Internațională cu capacitățile uimitoare pe care le oferă observarea Pământului, cred că NASA, în parteneriat cu USDA, ar putea transforma agricultura și ar putea susține producția agricolă în moduri pe care nici nu ni le putem imagina astăzi”, a spus administratorul NASA Jim Bridenstine.

„Cercetarea microgravitației poate debloca secrete într-o mare varietate de domenii și sunt deosebit de încântat de impactul potențial al agenției noastre asupra tehnicilor agricole de generația următoare,” a mai subliniat Bridenstine.