Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale informează că activitatea fermierilor din sectoarele vegetal, zootehnic, apicol, industrie alimentară trebuie continuată în contextul măsurilor prevăzute de Ordonanța Militară a ministrului Afacerilor Interne privind măsurile de prevenire a COVID-19, publicată în Monitorul Oficial nr. 232 din 21 martie 2020.

Astfel, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale recomandă tuturor angajaților care își desfășoară activitatea în domeniul agricol să completeze declarațiile pe proprie răspundere prevăzute ca anexa la OM, pentru a confirma deplasarea între domiciliu și locul de muncă, ținand cont de specificul activităților din sectorul vegetal, zootehnic, apicol și industrie alimentară iar, la rândul său, angajatorul va elibera o adeverință prin care va confirma faptul că angajații realizează activități de producție în domeniul vegetal, zootehnic, apicol ori în industria alimentară.

Conducerea Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale asigură opinia publică că va face toate demersurile necesare astfel încât activitatea de producție din agricultură – domeniile vegetal, zootehnic, apicol și al industriei alimentare de pe teritoriul României să se desfășoare în cele mai bune condiții în această perioadă.

Declarațiile se găsesc pe site-ul MADR și aici, pe ecoferma.ro.

Descarcă declarațiile de aici: Declaratie_si_adeverinta

SURSA ARTICOL: https://www.madr.ro/comunicare/5915-activitatea-fermierilor-va-continua-in-cele-mai-bune-conditii.html


UPDATE 29.03.2020

STS a pus la dispozitie un sistem automat de generare al declaratiei sau al adeverintei tot ceea ce trebuie sa faceti este sa accesati acest link formular.sts.ro si sa completati declaratia sau adeverinta, dupa care ve-ti putea printa sau descarca in format pdf.

Descarca declaratia in format PDF EDITABIL de aici: DESCARCA
DESCARCA adeverinta in format PDF EDITABIL de aici: DESCARCA