Fermierii din România pot câștiga ușor o excursie la Bruxelles. Nu trebuie să facă vreo recoltă-record, ci doar să răspundă la câteva întrebări referitoare la domeniul lor de activitate. Este o campanie publică lansată de Comisia Europeană.

Consultarea se desfășoară în cadrul unei evaluări mondiale, iar scopul acesteia este de a vedea care sunt reacțiile fermierilor și consumatorilor la măsurile luate de Uniunea Europeană. Astfel, accesând portalul ecas.ec.europa.eu, se cer feedback-uri la Programele anuale de lucru pentru 2016, 2017 și 2018, inclusiv la măsurile luate pentru promovare, cum ar fi târguri comerciale, campanii proprii sau servicii de asistență tehnică.

Consultarea va dura nu mai puțin de 18 săptămâni, până pe 11 septembrie 2020, iar rezultatele vor fi prezentate într-un raport al Comisiei Europene la finalul acestui an. Europarlamentarul Daniel Buda, vicepreședintele Comisiei de Agricultură din Parlamentul European, a anunțat că se vor acorda și 10 excursii la Bruxelles.

“Prin această campanie se urmărește în primul rând o stimulare a competitivității și a consumului produselor provenite din UE, în interiorul și în afara Uniunii. Planul este să facem cunoscute produsele cu indicații geografice protejate și produsele Bio” – Daniel Buda, europarlamentar