Din cauza unei viituri formate pe râul Mâzgana, zeci de gospodării din localitatea Hârtiești, județul Argeș au fost inundate. Din zona afectată au fost evacuate temporar 4 persoane (2 adulți și 2 minori), iar un atelaj hipo în care se aflau 2 persoane a fost surprins de apă. Cele 2 persoane au reușit să se salveze, iar animalul a fost scos din apă de pompieri. 

Pompierii au acționat pentru evacuarea apei din 43 de case, 208 de curți și 78 beciuri si subsoluri. Cele mai afectate județe de aversele torențiale sunt Argeș, Botoșani și Hunedoara

 

O altă situație deosebită se înregistrează la nivelul județului Botoșani, în zona inundabilă a râului Prut. În localitățile Baranca, Rediu și Rădăuți Prut, ca urmare a riscului ridicat de viitura, s-a acționat cu pompieri și reprezentanți ai Sistemului de Gospodărire a Apelor și ai autorităților publice locale pentru consolidarea accesului în locuințe cu aproximativ 20.000 de saci cu nisip și 500 metri liniari de panouri mobile. De asemenea, la nivelul județului Botoșani, din cauza riscului crescut de inundații, sunt evacuate 160 persoane, din care 81 în localitatea Baranca și 79 persoane din localitățile Rădăuți Prut și Rediu.

Ploile au produs efecte majore și în 8 localități din județul Hunedoara, unde mai multe gospodării au fost inundate. Pompierii au acționat pentru evacuarea apei din peste 120 de locuințe, curți și beciuri.

Având în vedere că, în unele zone, apele s-au retras și nu mai există pericol de inundații, 75 de persoane evacuate în zilele anterioare din localitățile Aiud/AB – 40 persoane, Rodna/BN – 26 persoane, Feneș și Teregova/CS – 3 persoane, Valea Vișeului/MM – 2 persoane și Hârtiești/AG – 4 persoane au revenit la domiciliu.

Pentru ca populația să adopte măsurile de autoprotecție, în zonele vizate de atenționările și avertizările hidrometeorologice imediate, au fost emise 8 mesaje prin sistemul RO-ALERT la nivelul a 6 județe (BN, BT, NT, IS, SJ și SV).

Traficul rutier este blocat pe 2 drumuri județene (DJ 668 și DJ 668A/HD), restricționat pe alte 3 drumuri județene (DJ 106E/AB, DJ 137A/BV și DJ 153/MS) și a fost temporar afectat pe 1 drum județean (DN10/CV)