Cu toate că un număr din ce în ce mai mare de voci din producția agricolă promovează avantajele prioritizării sănătății solului, fermierii nu se arată încă dispuși să-și revizuiască practicile actuale. Anul trecut, Soil Health Institute (SHI) și Cargill au anunțat că vor efectua studii care să ajute producătorii agricoli să înțeleagă beneficiile adoptării practicilor de sănătate a solului în ferme.

SHI a publicat recent rezultatele inițiale ale primului studiu. Pe baza colectării datelor și a analizelor aprofundate a 100 de ferme din nouă state americane, SHI a concluzionat că adoptarea practicilor de sănătate a solului a dus la o creștere a venitului net pentru 85% dintre fermierii care cultivă porumb și 88% dintre cei care cultivă soia.

Producătorii agricoli care utilizează practici de sănătate a solului și-au redus costurile medii pe acru(unitatea de măsura din SUA), cu 24 de dolari pe acru pentru porumb și 17 dolari pe acru pentru soia.

Dar cel mai important, fermierii orientați spre practici benefice solului și-au sporit venitul net cu o medie de 52 de dolari și 45 de dolari pe acru pentru porumb și, respectiv, soia.

SHI a remarcat, de asemenea, un beneficiu non-economic cheie: adoptarea practicilor de sănătate a solului a îmbunătățit rezistența culturilor la condiții meteorologice extreme pentru 97% din fermele care au participat la sondajul său.

Fermele participante la studiu au aplicat practici agricole benefice solului cu minim cinci ani înainte de analiză.

„Acestea sunt rezultate semnificative și simțim că avem o înțelegere foarte bună a modului în care adoptarea pe termen lung a sistemelor de sol beneficiază situațiile economice ale fermierilor”, a declarat pentru AFN președintele și CEO-ul SHI, Wayne Honeycutt.

Studiul a identificat o serie de practici de sănătate a solului, inclusiv practici de prelucrare a solului, gestionarea nutrienților, gestionarea dăunătorilor și modificări ale randamentului.

 

Sprijinirea adoptării sănătății solului

Dezbaterile în curs de desfășurare cu privire la sănătatea solului crește gradul de conștientizare cu privire la importanța schimbării unor abordări convenționale ale agriculturii.

Barierele pentru fermieri, atunci când vine vorba de adoptarea practicilor de sănătate a solului, includ costurile asociate achiziționării de amestecuri de culturi de acoperire și echipamente noi, implicațiile economice ale schimbării unei părți din suprafața lor, lipsa accesului la asistență tehnică pentru zona lor geografică și stigmatul cultural cu care aceștia se pot confrunta din partea unor colegi mai conservatori.