Este esențial ca pentru creșterea imunității și o sănătate solidă să adăugăm în alimentația zilnică cel puțin un fruct proaspăt. Pe lângă cele trei mese principale ale zilei, nutriționiștii recomandã două gustări.

Pentru o alimentație sănătoasă și echilibrată, specialiștii recomandă câteva fructe de vară care se găsesc cu ușurință pe tarabele piețelor.

Căpșuni–au o aromă savuroasă și un gust inconfundabil. Sunt o sursă foarte bogată de vitaminele C, E, B1, B2, B6, K și PP. Acidul folic, fierul, calciul, magneziul și fibrele din compoziția căpșunilor ajută în procesul de digestie. Au foarte puține calorii, 150 de grame de căpșuni conțin doar 50 de calorii.

Cireșele mari care ne încântă simțurile încă de la începutul verii nu sunt doar delicioase, ci sunt și foarte benefice pentru sănătate. Proprietățile anticancerigene, antiinflamatorii, energizante și regeneratoare sunt doar câteva dintre avantajele pe care cireșele le aduc sănătății. Acestea au un nivel ridicat de antocianină (care dă și culoarea roșie), un oxidant puternic care neutralizează acțiunea radicalilor liberi, oferă protecție împotriva infecțiilor și ajută la reglarea tensiunii arteriale.

Piersici – Pe lângă parfumul și aroma minunatã, piersicile sunt o sursă importantă de vitaminele A, C, E, K și complexul de vitamine B, precum și depotasiu și acid chlorogenic– un antioxidant cu puternic rol antiinflamator, imunostimulator și anticancerigen. Aportul de antioxidanți, betacaroten și flavonoide al piersicilor previn îmbătrânirea prematură. O piersică are doar 60 de calorii și este bogată în fibre.

Pepenele verde– conține o cantitate mare de licopen, un antioxidant foarte puternic care luptă împotriva cancerului. Acest fruct este cunoscut pentru proprietățile sale antioxidante și pentru cantitatea bogată de fitonutrienți, care ajută la stimularea anticorpilor, eliminarea mai rapidă a toxinelor și creșterea nivelului de energie.

Vara este minunată cu zile lungi și însorite, dar și cu zile ploioase, care mai potolesc căldura uneori moleșitoare. Soarele și ploaia nu sunt îndrăgite doar de oameni, ci și de pomii fructiferi, care în anotimpul cald sunt adevărate surse de energie și vitamine.