Bayer a început campania de recompensare a fermierilor din Brazilia și SUA pentru generarea de credite de carbon prin adoptarea unor practici inteligente din punct de vedere climatic – precum cultivarea fără lucrări mecanice (no-till) și utilizarea culturilor de acoperire – concepute pentru a ajuta agricultura să reducă amprenta de carbon și emisiile de gaze cu efect de seră (GES).

Așa-numita Inițiativă a Carbonului de la Bayer își propune să reducă emisiile de GES pe teren cu 30% în 2030.

Asistență în punerea în aplicare a practicilor agricole inteligente din punct de vedere climatic

Sezonul 2020/2021 al programului va include aproximativ 1.200 de fermieri din Brazilia și SUA. În ambele țări, fermierii vor primi asistență în implementarea practicilor agricole climatice inteligente, iar Bayer spune că va achiziționa creditele de carbon create de aceste practici la prețuri transparente. Compania colaborează, de asemenea, cu parteneri precum Embrapa din Brazilia pentru a construi o piață viabilă a carbonului pentru fermieri.

 

Sechestrarea carbonului  – un nou model de afaceri pentru fermieri

„Fermierii sunt ecologiști pasionați și administratori ai terenurilor pe care le cultivă”, a spus Brett Begemann, directorul operațional al diviziei Bayer’s Crop Science. Viața și mijloacele lor de trai depind de vreme și sunt printre primii afectați de secetă, inundații și condiții extreme. Dacă cineva are un interes personal în lupta împotriva schimbărilor climatice, este vorba de fermieri și ne-am angajat să dezvoltăm noi modele de afaceri precum această inițiativă unică pentru carbon, care să-i ajute în această luptă. ”

 

Fără lucrări mecanice, utilizarea precisă a azotului și culturi de acoperire

Potrivit Bayer, solul este una dintre cele mai eficiente căi de sechestrare a carbonului. Încurajarea fermierilor să adopte tehnologia no-till, utilizarea precisă a azotului sau folosirea culturilor de acoperire are rolul de a ajuta la sechestrarea carbonului în sol, la reducerea consumului de combustibili fosili și la reducerea gazelor cu efect de seră.

„Deși astăzi fermierii sunt recompensați exclusiv pentru producția de alimente, furaje și fibre, cei care participă la Inițiativa Bayer Carbon vor avea ocazia să fie recompensați pentru cele mai bune practici de gestionare a fermelor și pentru alte eforturi de sustenabilitate”, afirmă compania.

Bayer intenționează să extindă programul în SUA și Brazilia către alți fermieri și apoi mai târziu în alte regiuni ale lumii, cu abordări adaptate, care vor permite cultivatorilor să aleagă ce practici și implementări inteligente din punct de vedere climatic funcționează cel mai bine pentru ei. În Europa, compania explorează modul în care această abordare inovatoare ar putea fi adaptată ca parte a Green Deal. În Asia-Pacific, obiectivul este de a contribui la creșterea productivității pentru micii fermieri, precum și la reducerea emisiilor de metan din agricultura orezului.