Enzimele digestive pe bază de plante, cum ar fi bromelaina, au o mare valoare comercială în industria suplimentelor alimentare și a produselor cosmetice, spune un raport al Transparency Market Research.

Producătorii din industria de înfrumusețare și-au manifestat interesul pentru bromelaină, în cadrul strategiilor de extindere a portofoliilor de produse care conțin ingrediente pe bază de plante.

Bromelaina este o enzimă digestivă proteolitică, care,ajuta la descompunerea proteinelor. Această  enzima vegetala, obtinuta din ananas, are o istorie lungă de secole, fiind folosită pentru tratarea afecțiunilor medicale, în special în America Centrală și de Sud.

Un număr tot mai mare de studii științifice au reiterat numeroasele beneficii terapeutice ale bromelainei, în special prorietățile sale antiedematoase, antiinflamatoare, antitrombotice și proteolitice. Acest lucru deschide piața bromelainei către unele dintre cele mai atractive oportunități în rândul companiilor din industria farmaceutică și a suplimentelor alimentare.

Accentul pus pe ingrediente cu etichetă curată în rândul producătorilor alimentari este un alt domeniu de interes pentru jucătorii de pe piața bromelainei. Cercetarea privind utilizarea bromelainei este una dintre direcțiile cheie pe care le urmează jucătorii din industrie.

 

Principalele utilizări ale bromelainei

 

Utilizarea proprietăților terapeutice ale bromelainei

Industria farmaceutică a văzut o oportunitate incredibilă în bromelaină, ca urmare a proprietăților analgezice și antiinflamatoare ale acestei enzime. Susținută de rezultatele studiilor in vivo și in vitro, piața bromelainei beneficiază de investiții în creștere în cercetare și dezvoltare pentru valorificarea acestor proprietăți.

Astfel, o serie de formule care utilizează această enzimă derivată din ananas au ieșit în prim plan pentru tratarea simptomelor osteoartritei și a bolilor cardiovasculare, cum ar fi bolile coronariene, bolile cerebrovasculare, bolile reumatice și hipertensiunea arterială. Studiile în curs se concentrează, de asemenea, pe utilizarea efectului bromelainei asupra diareei și a coagulării sângelui. Un alt domeniu de cercetare este oncologia.

 

Bromelain ia startul în sectorul cosmeticelor

Jucătorii de pe piața bromelainei înregistrează un flux mare de venituri în industria cosmeticelor. O varietate de produse de îngrijire a pielii a folosit beneficiile antimicrobiene ale bromelainei în sectorul cosmeticelor farmaceutice. Potrivit previziunilor, creșterea gradului de conștientizare a consumatorilor cu privire la beneficiile ingredientelor organice din produsele de îngrijire a pielii va contribui la extinderea utilizării bromelainei în industria cosmeticelor.

 

Bromelaina ca biocatalizator în industria chimică

În cele din urmă, o creșterea interesului companiilor chimice pentru producția de produse chimice fine și produse farmaceutice a stimulat, de asemenea, utilizarea bromelainei. Aici, piața enzimei din ananas asistă la o oportunitate de valorificare a utilizării pe scară largă a biocatalizatorilor în diferite procese chimice.