Agricultorii români încep, încet-încet, să se bazeze și pe aplicațiile de pe smartphone sau tabletă pentru a-și eficientiza munca în fermă. Țara noastră mai are însă mult de muncă până să ajungă la nivelul marilor forțe ale lumii în acest domeniu.

Să vedem care sunt țările în care agricultorii profită cel mai mult de aplicațiile descărcate de la Google Play sau App Store. Cercetători din mai multe țări au stat la baza unui studiu care oferă o comparație între anii 2015 și 2018 în ceea ce privește aplicațiile din agricultură. În 2015, erau disponibile 244 de astfel de aplicații. Trei ani mai târziu, numărul acestora a ajuns la 599.

31% din totalul aplicaţiilor descãrcate în SUA au ca obiect informaţiile generale despre agriculturã. Pe  locul  2 s-au situat aplicaţiile despre piaţa de desfacere.

În fiecare dintre cei 2 ani, țara de pe primul loc a fost aceeași: Statele Unite ale Americii. Suprafața uriașă de teren arabil, disponibilitatea device-urile și dorința fermierilor americani de a-și dezvolta cunoștințele au fost printre explicațiile ocupării poziției din top. Brazilia și India au fost pe podium atât în 2015, cât și în 2018. Surpriza a fost reprezentată de poziționarea Bangladesh-ului pe locul 4 în urmă cu 2 ani.

Plantix este cea mai descarcatã aplicaţie , cu peste 10 milioane de download-uri

În ceea ce privește procentajul aplicațiilor plătite, acesta s-a menținut la 11% pentru SUA în cei 2 ani. În schimb, Brazilia a redus procentul de la 27% la doar 3% timp de 3 ani, în timp ce India a crescut cu un singur procent (de la 0 la 1%).