Perioadele mai speciale, în care fie suntem nevoiți să stăm în casă, fie alegem să facem Home Office, trebuie să ne ofere și tot confortul necesar în spațiul în care locuim. Iar un lucru extrem de important este aerul pe care-l respirăm și care are nevoie de cât mai mult oxigen.

Pentru asta, o soluție foarte simplă este reprezentată de plantele de apartament care absorb toxinele, eliberează oxigen, sunt și plăcute ochiului și se găsesc ușor la florării.

Iată 7 dintre acestea:

Bambusul – este o plantă purificatoare prin excelență. Își menține calitățile când este ținută umedă și direct la lumina soarelui.

Planta de cauciuc – necesită mai puțină lumină decât alte plante și au un rol spectaculos în eliminarea toxinelor chimice din aer.

Aloe – această plantă nu este folosită doar pentru a vindeca pielea arsă sau tăieturile, ci ajută la curățarea aerului de agenții poluanți din produsele de curățenie.

Dracena – are un efect extrem de rapid în purificarea aerului, chiar de când este adusă în locuință.

Palmierul Areca – a fost pus de NASA pe primul loc în topul celor mai purificatoare plante din locuințe, datorită faptului că menține aerul umed în perioade uscate și elimină continuu toxinele.

Crinul păcii – se acomodează foarte rapid cu spațiile reci și întunecate și reduce numărul toxinelor din aer.

Limba soacrei – nu este deloc pretențioasă, nu cere multă apă, dar absoarbe ușor dioxidul de carbon și eliberează oxigen în timpul nopții.